Een pup van Swarte Tulp Boerboele

Hoewel we erg veel honden hebben zijn we geen grote kennel en worden er maar 1 of  2 nestjes per jaar geboren. We vinden het erg belangrijk om steeds de juiste eigenaren te zoeken en als we er teveel zouden hebben is het erg moeilijk om selectief en objectief te blijven. Daarom deze bewuste keuze om niet vaker een nestje te plannen.

Wij nodigen u graag uit om eens kennis te komen maken met ons en de honden. Samen met u zoeken we dan uit of een boerboel voor u de juiste keuze is.

Wat u van ons mag verwachten..........

Als de pups worden geboren, zijn wij natuurlijk aanwezig om alles in goede banen te leiden. Alles tijdens en na de geboorte wordt nauwkeurig bijgehouden in een dagboek. We nemen kontakt op met de toekomstige eigenaren om te vertellen wat er geboren is en hoe de geboorte verlopen is. De eerste drie weken is er volledige rust voor moeder en pups en pas vanaf de vierde week worden afspraken gemaakt om op kraamvisite te komen. 
Als na 10 tot 14 dagen de oogjes opengaan houden we ze wat langer in onze handen en geven meer aandacht. Zo wennen ze snel aan ons. Ook is dit de tijd dat de pups voor het eerst ontwormd worden en de nageltjes worden geknipt om de tepels van moeder te beschermen. Met 3 weken mogen de pups af en toe uit de kist en met 5 weken als het weer goed genoeg is gaan ze naar buiten. Tenslotte zitten ze dan in de belangrijke socialisatieperiode. Alles wat ze van 3 tot ongeveer 12 weken meemaken benaderen ze nog onbevangen en "blanco". Dus is het belangrijk om ze met zoveel mogelijk dingen en mensen op een positieve manier in kontakt te brengen zodat ze daar voor de rest van hun leven plezier van hebben.

Tijdens de 8 weken dat de pups bij ons zijn wordt nauwlettend het gedrag en karakter van elke pup gevolgd. Dit doen we om de nieuwe eigenaar te begeleiden bij hun keuze om de juiste pup uit te zoeken die het best bij zijn situatie past. Het allerbelangrijkst om zoveel mogelijk problemen te voorkomen is te zorgen voor een goede baas/hond combinatie.

Uiteraard worden alle pups tijdig ontwormd (2, 4 en 6 weken), krijgen ze hun eerste enting in de 6de week en worden dan meteen gechipt door onze dierenarts. Ook voert hij dan een klinische controle uit en vermeld deze in de nieuwe Europese paspoorten.  
Als de nieuwe eigenaar de pup na 8 weken komt ophalen, krijgt hij of zij mee:  
-  De nieuwe huisgenoot!  
-  Een nestlap om de eerste nacht iets vertrouwds te hebben voor de pup  
-  Een koop/garantie overeenkomst  
-  Afschrift geboorte-aangifte SABT
/EBBASA
-  Europees paspoort
-  NDG chipregistratie
-  Een MERADOG puppy-pakket  
Een informatiepakket over beide ouders en over de opvoeding

Als de Geboorte-registraties binnen zijn vanuit Zuid-Afrika (kan enkele maanden duren) worden deze toegezonden of uitgereikt op een puppie-reünie

..... en wat wij van u verwachten

We gaan er van uit dat u de boerboel een geschikte leefomgeving kunt bieden. Dit houdt in:  

-  Dat u bekend met de karaktereigenschappen van de boerboel.
-  Een huis met (grote) tuin.
-  Genoeg tijd voor de hond. 
-  Tenminste een puppy-cursus volgt (voor de socialisatie met andere honden)

Liefst een vervolg daarop om onder begeleiding de pubertijd door te komen.

Het moge duidelijk zijn dat je met een boerboel niet alleen een huisdier in huis haalt, maar een volwaardig huisgenoot. Natuurlijk is het geen mens, maar wel een levend wezen met een eigen karakter, een eigen persoonlijkheid en een eigen wil. Net als kinderen zal uw pup moeten ervaren dat zijn thuis, zijn huisgenoten (mens én dier) en de omgeving, een veilige plaats is.  Rust, liefde, herhaling en beloning zijn de belangrijkste zaken, die uw hond nodig heeft.

Om de hond zijn zelfvertrouwen op te bouwen is dit alles nodig, zorg dat hij zoveel mogelijk overal naar toe kan in de socialisatie-periode. De boerboel maakt diverse fasen door en elke keer geven ze zelf aan hoever je kan gaan, net als een kind dat opgroeit. Het is belangrijk voor de eigenaren om deze dingen te herkennen en te accepteren.

De opvoeding moet erop gericht zijn dat je de goede dingen stimuleert, in plaats van constant op de slechte dingen te hameren. Een hond (maar ook een mens) mag niet gestraft worden op het moment dat ze zich nergens meer van bewust zijn, dat heeft een averechts effect. Als een hond iets doet wat niet gewenst is, roep hem dan bij je en leid hem af.  Uiteindelijk zal je met veel geduld en liefde een hartenbreker krijgen, die dondersgoed weet wat wel en niet kan, slaan of schoppen is natuurlijk uit den boze!, onze stem is het belangrijkste instrument in de opvoeding. Als roedeldier weet een boerboel maar al te goed dat de baas niet blij is als hij dat laat horen.

Boerboels zijn een levend wezen  en zeker geen apparaat dat met schakelaars aan en uit gezet kan worden,  de enige manier om daar goed mee om te gaan is,  rustig blijven, geduld uitoefenen, eindeloos herhalen, goede dingen stimuleren en belonen, ook met de stem (die heb je altijd bij je) laten horen wanneer er iets gebeurt dat of niet mag, maar wat nog veel belangrijker is, laten horen als er iets gebeurt wat goed is!

Zo groeien ze op als een evenwichtige, stabiele, liefdevolle huisgenoot!